E.S. Riding Club

Hevosten hyvinvointi

Kesällä
Hevoset pääsevät laitumelle aamupäiviksi joka päivä koko kesän ajan. Tämä on hyvä hetki vierailijoillemme ottaa hienoja kuvia hevosista vapaana kauniissa maalaismaisemassa.

Hevoset tuodaan aikataulun mukaisesti talliin syömään päiväkaurat ja lepäämään varjoon suojaan kärpäsiltä. Tauon jälkeen hevoset työskentelevät ratsastustunneilla päiväohjelmaansa seuraten. Talleissa on automaattiset juomakupit, joten puhdasta ja raikasta vettä voi juoda aina halutessaan.

Hevoset viedään ja tuodaan laidun / tallimatkat taluttaen. Tällä matkalla on hyvä seurata, hevosten päivittäistä liikkumista ja olemusta. Epäkohdat esim. irronneet kengät on helppoa huomata näiden talutusmatkojen yhteydessä tapahtuvissa hoito- ja käsittelytilanteissa.

Hevosten käsittely ja talutus päivittäin on myös osana palo- ja turvallisuusharjoitusta. Laitumet ( talvisin tarhat) toimivat pelastustilanteissa hevosten kokoamisalueina. Laitumien ympäri kiertää hiekkatiereitistö, joka soveltuu maastoratsastukseen ja toimii samalla huoltoreitistönä.

Kesällä hevoset pääsevät hiekkatarhoihin piehtaroimaan iltatuntien päätteeksi.

Talli sijaitsee maaseudulla peltojen ja metsien keskellä.

Talvella
Hevoset asuvat tallin suojassa ja ulkoilevat hevostarhoissa sekä ratsain liikutettuna maneesissa ja auratuilla piha- ja ratsastuskenttäalueilla.

Teemme päivittäin suunnitelman, jonka mukaisesti jokainen hevonen liikkuu riittävästi työssään ratsain, juoksutettuna tai esim. irtohypytyskujassa sekä vuorollaan vapaana tarhassa. Talvella tarhassa ollessaan hevoset pääsevät piehtaroimaan lumessa. Hevoset loimitetaan sään mukaisesti. Talviaikana hevosia myös juoksutetaan vapaana maneesissa, jotta ne pääsevät kunnolla laukkaamaan maneesin pohjan ollessa pitävä alusta lumisten ja jäisten ulkoalueiden sijaan.

Hevoset ovat säännöllistä ruokintaa vaativia sosiaalisia eläimiä. Hevoset asuvat tallissamme siten, että jokaisella on kosketus tai näköyhteys toisiin hevosiin. Asuinkarsina valitaan jokaisen hevosen luontaisten piirteiden mukaisesti. Joku hevonen vaatii enemmän yksityisyyttä kuin toinen. Hevoset ruokitaan kolme heinä- ja kauraruokinta kertaa päivässä. Lisäruokintakertana on melassileike ja pellavainen. Karsinoissa on mineraali- ja suolakivet, joita hevoset voivat nuolla niin halutessaan.

Hevoset harjataan ja niiden terveydentila tarkastetaan päivittäin. Harjauksen lisäksi hevoset, joilla on pitkä / tuuhea karvapeite, clipataan. Clippaus suoritetaan, jotta hevoset olisivat sopivassa karvapeitteessä tekemään liikunnallista työtä. Clipatut hevoset ja ponit loimitetaan lämmön varmistamiseksi.

Hevosemme ovat riippuvaisia meistä, jotka mahdollistamme hevosten vaatiman elämäntyylin ja tarjoamme niille parasta hoitoamme siinä ratsastuskoulumaailmassa, jossa elämme. Teemme paljon työtä mahdollistaaksemme hevosille pitkän ja terveen elämän kanssamme.